Mijn naam is Christ van Geel. Al bijna veertig jaar tuinier ik met heel veel plezier in mijn moestuin op ecologische wijze. Door de jaren heen bezit ik inmiddels een schat aan informatie uit de praktijk. Via Velt België en IVN heb ik diverse opleidingen op het gebied van Ecologisch moestuinieren afgerond. Samen met mijn vrouw ben ik oprichter van Stichting Biotuin Tilburg

 

Mijn expertise 

 

Velt docent

Ik zie het als mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om kennis met anderen te delen. Tijdens de lessen staan Interactie met de deelnemers en een persoonlijke benadering bij mij voorop. Ook een stukje humor zal tijdens mijn lessen niet ontbreken. Al het lesmateriaal is met zorg samengesteld en wordt ondersteund met een boeiende PowerPoint presentatie. 

Door de opleiding bij Velt België af te ronden met een positief examen heb ik het statuut “Velt docent” verkregen.

 

Praktijkbegeleider voor Samentuinen, Buurtmoestuinen en Volkstuinen

Op een Samentuin of Buurtmoestuin ligt de nadruk op samenwerking. De tuingroep beslist in de meeste situaties samen over hoe of wat in de tuin. 

Een praktijkbegeleider kan op professionele wijze uitkomst bieden bij de opstart en op  geregelde tijden uitleg geven over bodemzorg, teeltmethodes, composteren en plaagdierbeheer tot u zelf genoeg kennis in huis heeft. De begeleiding vindt plaats op de desbetreffende locatie, zo wordt theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. 

Door het afleggen van een positief, praktijk gericht examen van Velt België, heb ik het statuut “Praktijkbegeleider” verkregen.

 

School Moestuincoach 

Met mijn kennis en ervaring ben ik als School moestuincoach in staat uw school van advies te voorzien, ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het opzetten van een school moestuin en het gehele project in overleg te begeleiden, of als praktijkondersteuner u met raad en daad bij te staan. Voor basisschool leerlingen sluit mijn Kinderpresentatie “Moestuintjes” met of zonder spel- leerelement (afhankelijk van uw wens) hier naadloos bij aan.  Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs raad ik de cursus Een bloeiende school moestuin aan. Wilt u als docent meer inzicht krijgen in de materie Ecologisch moestuinieren dan is de vierdelige cursus Ecologisch moestuinieren voor u en uw team een aanrader. 

 

Door de meerdaagse opleiding van IVN-Velt en Jong leren Eten met goed gevolg af te sluiten, heb ik het certificaat  School Moestuincoach verkregen. Tevens ben ik in het bezit van een geldig VOG verklaring.