Goede doelen die wij ondersteunen

 

 

 

Donatie: Mindervalide moestuinbakken Twee verhoogde moestuinbakken compleet met tuinaarde, compost en meststoffen. De moestuinbakken zijn in bruikleen beschikbaar gesteld.


 


Donatie: Tilburgse Voedselbank

In Tilburg en omstreken leven veel mensen op of onder de armoedegrens. De voedselbank helpt deze mensen door het verstrekken van voedselpakketten. De voedsel / verzorgingsproducten wordt door bedrijven gratis beschikbaar gesteld. Ondanks dat er met onbetaalde vrijwilligers wordt gewerkt is er behoefte aan financiële ondersteuning voor huur, onderhoud, energie, transport en voor aanschaf of vervanging van heftrucks of koel- vriescellen. Wilt u meer weten over de Tilburgse voedselbank kijk dan op: https://www.tilburgsevoedselbank.nl


 

 

Donatie: Stichting BroodNodig Tilburg 

Nog steeds leven veel mensen in bittere armoede, een deel heeft zelfs geen dak boven het hoofd. Stichting BroodNodig Tilburg geeft de minstbedeelden hun dagelijks brood en biedt een luisterend oor voor diegenen die daar behoefte aan hebben. Zo worden er jaarlijks 30.000 broodpakketten verstrekt. Voor de dakloze en rondreizende Tilburgers worden er in eigen keuken op jaarbasis ca. 5.000 voedzame maaltijden / lunchpakketten verstrekt.
Wilt u meer weten over deze stichting kijk dan op: www.stichtingbroodnodigtilburg.nl

 


 

Donatie: Nationale Zaaidag 

Op 22 april is het weer Nationale Zaaidag. Het gaat slecht met de bijen, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook voor ons eigen voedsel zijn we voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten. Door verspreiding van een diversiteit aan biologische bloemenzaden, helpen we bestuivende soorten aan hun broodnodige voedselbuffet. De zaden die de Wereldgemeente Loon op Zand beschikbaar stelt hebben wij gedeeltelijk gesponsord.

Kijk hier wanneer en waar de gratis zaden zijn af te halen: www.wereldgemeenteloonopzand.nl

 

 

 

Donatie: De Vlinderstichting 

De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. We maken ons sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Wilt u ook meer weten over deze stichting kijk dan op www.vlinderstichting.nl

 

 

 

Donatie: De Bijenstichting Nederland

De Bijenstichting richt zich op het wegnemen van bedreigingen voor de gezondheid en het voortbestaan van bijen en bijensoorten. Voorbeelden zijn: Een verbod op schadelijke bestrijdingsmiddelen, stimulering van de verspreiding van drachtplanten en verbetering van het leefmilieu.

Wilt u meer weten over deze stichting kijk dan op: www.bijenstichting.nl

 

 

 

Donatie: Trees for all voor het planten van bomen 

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom planten Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstellen we gedegradeerde bossen, voedselbossen en maken we mensen bewust van het belang van bomen. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. De bomen die Stichting Biotuin Tilburg heeft gedoneerd, worden niet alleen in Nederland geplant maar ook op kale grond in West- Madagaskar om deze om te vormen tot een prachtig bos vol leven. Hiermee dragen we bij aan het herstellen we het meest unieke en bedreigde ecosysteem ter wereld en verbeteren we de leefomstandigheden van de mensen in deze regio. Plant je ook mee!!
Wilt u meer weten. Kijk dan op: www.treesforall.nl

 

 


 

Donaties aan particulieren worden hier niet vermeld.