Over ons

 

Sinds 1985 tuinieren wij met veel plezier en enthousiasme in onze moestuin volgens de biologische principes. Wij gebruiken géén kunstmest en/of bestrijdingsmiddelen. Wij passen een ruime vruchtwisseling toe, houden het bodemvoedselweb intact door niet te spitten en bewegen met de natuur mee. Alle gewassen kunnen rustig groeien en bloeien zoals de natuur het heeft bedoeld. Respect voor mens, dier en liefde voor de natuur staan bij ons centraal.
 

 

Omdat de maatschappij steeds meer gericht is op de mens als individu, en daardoor meer op zichzelf is gericht, verliest men de belangen van anderen steeds vaker uit het oog. 

Leven in een maatschappij waar samen doen, samen delen en er voor elkaar zijn, spreekt ons en hopelijk u ook meer aan. Voor ons is het vanzelfsprekend om onze kennis op het gebied van Ecologisch leven en tuinieren met u te delen.


 

Stichting Biotuin Tilburg is op 15 september 2016 met veel enthousiasme door ons opgericht. De website en de webshop werden ook gelanceerd. 
Wij hebben vol overtuiging voor een ondernemingsvorm zonder winstoogmerk gekozen. Zo is een Stichting altijd een non-profit organisatie. Sociale of maatschappelijke doelen voeren hierbij altijd de boventoon.

 

 

Onze doelstellingen

Informatie met betrekking tot ecologisch leven en tuinieren, verspreiden en vastleggen voor toekomstige generaties. 

Producten die noodzakelijk zijn voor het ecologisch leven en tuinieren, voor een breed publiek toegankelijk maken. 

Het organiseren van cursussen, workshops, lezingen en andere educatieve activiteiten.

Particulieren motiveren om te investeren in zelfredzaamheid. 

Het initiëren en onderhouden van een of meerdere websites die te maken hebben met ecologisch leven en tuinieren.

 

Stichting Biotuin Tilburg 

      NL75 RBRB  0941 5942 70      
 

 

 

Hoe kunt u onze Stichting steunen

Door het aankopen van onze producten, anderen op onze Stichting attenderen of door een donatie kunt u Stichting Biotuin Tilburg steunen. 

Bedrijven of organisaties die ons financieel willen ondersteunen, kunnen vermeld worden op onze “Vrienden” pagina.

 

Mede hierdoor kunnen wij cursussen ontwikkelen en deze steeds aanpassen aan nieuw verkregen inzichten, goede doelen en projecten ondersteunen en deze informatieve website voor u actief houden.

 

 

Met warme tuingroeten,

Christ en Liesbeth