Picarino is een groene snackkomkommer die ongeveer 10 cm lang wordt. Heeft een hoge opbrengst. Geschikt voor kas kweek.
De kas komkommer groeit uit zonder dat enige vorm van bestuiving of bevruchting noodzakelijk is, dit verschijnsel noemt men Parthenocarpie.
De mini komkommers zijn ongeveer 10 cm. lang en ideaal als snack en gezond "tussendoortje"
Teeltabel | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Zaaien onder glas | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Planten onder glas |
Zaaien Binnen
Vanaf eind maart tot eind mei
Bemestingsplan Bodem kas (zie ook bij item Kasteelt)
Methode 1
Of:
Methode 2
Voor stevige vruchten kunt u bij aanplant ook 30 gram Vinassekali of 20 gram patentkali per plant geven.
Zijscheuten
De plant begint nu zijscheuten te maken. Hiervan laat je er 2 doorgroeien de rest knip je telkens weg.
Komkommers en tomaten gelijktijdig in de kas
Vaak worden tomaten en komkommers gelijktijdig in de kas gekweekt terwijl deze combinatie niet echt gunstig is, maar bij de hobbytuinder kan het vaak niet anders. Komkommers zorgen voor vocht in de kas door verdamping via het blad terwijl tomaten juist niet tegen een hoge vochtigheid kunnen. Goed luchten in de kas is daarom een must.
Te vermijden combinaties
Aardappel, aardbei, courgette, koolrabi, radijs, rammenas, salie en tomaat.
Alle vruchten die tot de komkommerfamilie behoren, bevatten van nature de bitterstof Cucurbitacine. Deze stof komt het meeste voor in de bladeren en de stam van de plant, maar kan onder bepaalde omstandigheden ook in de komkommer terecht komen en geeft dan een bittere smaak aan de komkommers.
De ene soort heeft er meer last van dan de andere, en ook niet alle komkommers van dezelfde plant zullen bitter zijn. De bitterheid hoopt zich op vlak onder het steeltje, dit stuk kunt u dus het beste eraf snijden. Wanneer de komkommer wit vruchtvlees vertoond, is dit meestal een teken dat deze komkommer bitter van smaak zal zijn, deze komkommers zijn niet eetbaar.
Cucurbitacines zijn in hoge concentraties (>300mg/kg) zeer giftig. Bij deze hoge concentratie smaken de vruchten ongelofelijk bitter. Vergiftiging door cucurbitacines is zeldzaam maar komt voor.
Gemiddeld proeft men bitterheid bij een concentratie van 2 mg/kg. Dit is ver onder de zeer gevaarlijke concentratie van 300 mg/kg. Wees ervan bewust dat met name kinderen en ouderen de bittere smaken niet goed kunnen proeven.
Het wordt afgeraden om vruchten van de komkommerfamilie die bitter smaken zoals, komkommers, courgettes, pompoenen, meloenen en watermeloen te eten.
Zowel kas als buitenkomkommers kunnen van bovengenoemde oorzaken last krijgen.
Wat kunt u doen
Eetbare vruchten smaken neutraal tot licht zoet, zijn fris en sappig en hebben een licht groen getint vruchtvlees.
Botrytis is een wondparasiet. Kenmerkend is het wit-grijze schimmelpluis op de rottende vruchten aan de plant. . Lees meer
Meeldauw is een dunne, oppervlakkige schimmelaantasting van planten waarbij op diverse plantendelen een wit of grijs schimmelpluis gevormd wordt.. Lees meer
Valse Meeldauw De aantasting is te herkennen aan het witte schimmelpluis aan de onderkant van het blad. Aan de bovenkant van het blad zie je onregelmatige geelgroene tot purperrode vlekken. De aangetaste bladeren vallen af. Valse meeldauw komt voor op o.a: sla en komkommer.. Lees meer
Slakken vormen een grote overlast, ze vreten aan bladeren en zachte delen van vele soorten planten. Vooral voor jonge kiemplanten hebben zij een voorkeur. Maar ook de uitgegroeide gewassen worden niet ontzien.. Lees meer
Een atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indische en de Maleisische keuken. Groenten die voor een groentenatjar bruikbaar zijn, zijn stevige soorten zoals witte kool, wortel, ui en paprika, maar ook Chinese kool, courgette en komkommer.. Lees meer |